TERVETULOA TEATTERIIN

       MAALISKUUSSA                                                      

 Näytelmä Veri Nais
Mikä mikä teatterissa harjoitellaan parhaillaan Veri nais näytelmää.
Näytelmän on kirjoittanut Katariina Salonen.
Veri nais on kertomus kolmesta naisesta, jotka olivat  koulukavereita 80-luvulla.
Aikuisuuteen asti Janita ja Tiina ovat pysyneet ystävinä ja Katri astuu sattumien kautta mukaan kuvioihin, jolloin nuoruuden muistot heräävät pintaan.
Veri nais näytelmä on humoristinen näytelmä naisten elämästä ja tavallaan myös pistää pohtimaan ihmisten kasvua ja sitä kuinka paljon ikävät kiusaamis kokemukset voivat jäädä mieleen vuosikymmeniksi.
Näytelmän teksti on hyvin helppolukuista, ja mielestäni se elävöittää ja tuo realistisesti hahmoihin uskottavuutta koomisin keinoin.
Meille on ollut ryhmänä alun perin selvää, että lähdemme tekemään omannäköistä näytelmää luomalla yhdessä visioita jotka saavat nälkäisen harrastaja näyttelijän innostumaan näytelmästä vielä enemmän.
Aloimme harjoittelmaan yhdessä vasta vuoden alussa, mutta hyvällä pöhinällä jokainen harjoittelupäivä vie näytelmää kohti ensi-iltaa.
Ryhmän nuoret tytöt ovat erittäin lahjakkaita näyttelijöitä, jotka osaavat upean  aidosti näytellä nuoria, sekä ilmaista herkkyyttä ja haavoittuvuutta.
Aikuisina roolit Janita, Tiina ja Katri tuovat näyttelijöinä lisää uusia elämän kerroksia ja elämänkulkua, unohtamatta  hyvinvointia tai mielenterveyttä mikä ilmenee osittain mustan komiikan keinoin.
Ohjaajana saan olla tyytyväinen näyttelijöihin heistä kaikki antavat ja tarjovat hienosti ideoitaan ja antavat oman panoksensa näytelmälle.
Huomata saattaa, että harrastajanäyttelijät ovat tekemissä rakkaudestaan lajiin, jolloin mikään ei voi mennä pieleen, ja mokatkin kuuluvat täydellisesti kokonaisuuteen.
Tämä jos mikä olisi etenkin oiva paikka viettää naistenpäivää yhdessä
läheisten kanssa. Veri nais, tervetuloa ja mukavaa talvea ja kevään odotusta.
Ystävällisin terveisin, Eeva Leinonen
***********************************************
     HUHTIKUUSSA

Pokka Pitää (Keeping Up Appearances)
Maailman suosituimpien komediahahmojen joukkoon kuuluva Hyacinth Bucket valloittaa Mikä Mikä Teatterin lavan huhtikuussa 2024.
Roy Clarken kirjoittama teatterikäsikirjoitus perustuu hänen omaan tv-sarjaansa.
Hyacinth on innostunut maalaamisesta ja odottaa innolla näyttelyn avajaisia. Samoissa tiloissa kuitenkin harjoittelee näytelmäkerho hänen naapurinsa Emmetin johdolla. Muutaman roolin ollessa vielä auki, innostuu Hyacinth ja ilmoittaa Emmetin vastustuksesta huolimatta olevansa mukana näytelmässä. Käy ilmi, että hänen molemmat sisarensa Rose ja Daisy sekä Daisyn hulttiomies Onslow ovat myös rooleissa. Tästä alkaa haastava harjoitusaika, jossa ei vältytä kommelluksilta, diivailuilta saati hermoromahduksilta.


Käsikirjoitus: Roy Clarke Suomennos: Joel Elstelä Ohjaus: Matias Kääriä
Rooleissa: Hyacinth – Taina Ketvel, Emmet – Matias Kääriä, Liz – Marjut Paavola, Daisy – Tytti Parviainen, Onslow – Tony Jaatinen, Rose – Maarit Sahramo, Herra Milson ja isukki – Jerkka Tuppurainen, Rouva Debden – Kaarina Schroderus